Postterminalen är fortsatt stängd.
Postterminalen är fortsatt stängd. Foto: Johan Nilsson/TT

Postarbetarnas handskar ska analyseras

1:54 min

Postterminalen i Malmö som på onsdagsmorgonen stängdes helt efter att två män drabbats av plötsliga smärtor i händerna när de arbetade - är fortsatt stängd.

De båda männen har nu kunnat lämna akutmottagningen på SUS Malmö och återvända hem efter observation, uppger Region Skåne.

Det var vid 05-tiden på onsdagsmorgonen som två män som arbetar vid postsorteringen på terminalen plötsligt drabbades av smärta i händerna.

De två männen fördes till sjukhus med vad som beskrevs som lindriga skador. Polisen kom snabbt på plats med bombgruppen, och inväntar nu specialutrustning för att kunna göra de analyser som behövs.

Det fanns inga spår efter någon vätska eller något pulver enligt polisen, men de bomullshandskar som de skadade männen hade på sig ska analyseras.

All post som hanterats på terminalen under natten är kvar och kommer tillsvidare inte att lämnas vidare till brevbärare och stora delar av Skåne kommer att vara utan postutdelning. Det är ännu oklart när den kommer igång igen:

– Räddningstjänsten beslutar när det är säkert att komma igång med verksamheten igen, säger Maria Ibsén, pressansvarig på Postnord.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista