Tiotusentals besökare och många poliser väntas till Falsterbo.
Tiotusentals besökare och många poliser väntas till Falsterbo. Foto: Andreas Hillergren/TT Nyhetsbyrån
Falsterbo

Extra poliser på hästfestens sista dagar

1:37 min

Tiotusentals besökare väntas till avslutningstävlingarna på Falsterbo Horse Show i helgen – och då bemannar också polisen upp.

Skånepolisen kommer att specialsatsa för att upprätthålla ordningen i Falsterbo när hästveckans tävlingar går in i sitt slutskede.

– Vi kommer att vara väl synliga, prata med människor och finnas till hands. det viktigaste för oss är att underlätta alla flöden under helgen i Falsterbo, säger Ewa-Gun Westford på Skånepolisen.

Sedan ett tiotal år tillbaka specialsatsar polisen i samband med hästtävlingarna i Falsterbo. Huvudfokus för polisen är insatser som rör trafik och narkotika, men det finns också andra viktiga uppgifter i trängseln, enligt Ewa-Gun Westford.

– Tillfället gör tjuven, så vi försöker också se till att människor stänger sina väskor och håller sina pengar under uppsikt, säger hon.

Förra året greps flera personer för narkotikabrott under hästtävlingarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista