Lastbåt sjönk i Malmö hamn

En 50 meter lång lastbåt kantrade och sjönk i går kväll vid Sydkajen i Malmö hamn. Båten upptäcktes av privatpersoner strax före midnatt och när polisen kom till platsen såg man bubblor som kom upp ur båten.
Dykare från Malmö Brandkår och sjukvårdspersonal tillkallades, men inga personer hittades på båten. Brandmästare Bengt Malmberg, som ledde dykinsatsen, säger till P4 Radio Malmöhus att insatsen var svår. - Det är långt in, man kan fastna och man kan skada sig. - Två man gick ned till båten och en fanns med som extra resurs vid ytan, säger han. Det är fortfarande okänt vem som äger den gamla lastbåten och varför den sjönk. Dykarna hittade inget som kunde förklara haveriet. - Vi hittade ingenting annat än en massa bråte. Och vi såg inga hål eller något sådant, säger Bengt Malmberg. - Vi såg att båten hängde kvar på en wire som förtöjning, den andra hade gått av. Frågan är om båten verkligen sjönk i natt, eller om det skett tidigare. Bengt Malmberg tror att det var i natt. - Det verkade som om den fortfarande sjönk eller rörde sig medan vi dök, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista