Helsingborgs hamn näst störst

Passagerartrafiken minskar, men containertrafiken ökar i Helsingborgs hamn. Under det första halvåret i år har volymen containrar som hanterats i hamnen ökat med 17 procent.

– Dels har vi fått in ett nytt rederi, MSS, som anlöper Helsingborg en gång i veckan vilket gett ett kraftigt tillskott och så har tillväxten varit högre än förväntat, säger Kjell-Åke Ranft är försäljnings- och marknadsrepresentant för Helsingborgs hamn.

2004 ökade containervolymen med hela 20 procent och hittills i år har den alltså ökat med 17 procent. Det här gör att Helsingborg idag är Sveriges näst största containerhamn, bara Göteborg är större. Och Kjell-Åke Ranft tror att ökningen kommer att fortsätta.

När det gäller nyinvesteringar kommer vi nog att satsa på längre kajer för att kunna hantera fler fartyg samtidigt, säger Kjell-Åke Ranft är försäljnings- och marknadsrepresentant för Helsingborgs hamn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".