Teaterprotest mot dansk politik

Tillträdande chefen på Dramaten i Stockholm, Staffan Valdemar Holm, har lämnat sitt hedersuppdrag i juryn för Köpenhamns nya stadsteater i protest mot Danmarks hårdnande invandringspolitik.
Holm, som tidigare var chef för Malmö Dramatiska teater, säger till P4 Radio Malmöhus att han inte kan sätta sitt namn på samma dokument som en representant för Danmarks nya regering. - Det är en privat angelägenhet, jag har svårt att leva med det, säger Staffan Valdemar Holm. Inför bygget av ett nytt teaterhus i Köpenhamn har man utlyst en arkitekttävling, i vars jury Holm av den förra danska regeringen utsetts till hedersmedlem. Den nya danska regeringen, ledd av liberale venstre, har ju skärpt förhållningssättet mot invandring och utlänningar i Danmark, och till och med begränsat möjligheterna för danskar att gifta sig med personer från andra länder, och i protest mot den nya regeringens politik vägrar Staffan Valdemar Holm att ha något med den att göra. - En viktig sak i sammanhanget är att jag själv faktiskt är utlänning. - Jag insisterar på att jag i konsekvensens namn inte ska ha några ytterligare privilegier som inte till exempel en pakistanier har, säger Staffan Valdemar Holm till P4 Radio Malmöhus.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".