Djurens rätt vill stoppa tamfågeljakt

Djurens rätt vill förbjuda att jägare föder upp fåglar för att jaga dem. På lördag genomför organisationen en manifestation i Hässleholm, och de ska också besöka ett gods i närheten.

– Generellt så innebär jakt djurplågeri. Djur som föds upp för att bli skottavlor framför jägarens gevär är extra grymt, säger Ludvig Lindström, ordförande för Djurens rätt i Malmö.

Idag kan jägare få tillstånd att föda upp ripor, fasaner och änder för jakt. Det här vill Djurens rätt förbjuda. De vill också att även vilda djur ska omfattas av djurskyddsmyndigheternas tillsyn.

Sören Hagen är ansvarig för jakten två gårdar i Hanaskog. Han föder upp runt 7 000 fasaner och änder per år. Till gårdarna kommer sen företag och privatpersoner för att jaga fåglarna. Sören Hansen håller inte med om att djuren lider.

– Kommer de hit så blir de väldigt besvikna, här finns ingen uppfödningsanläggning att titta på. Fåglarna lever ett fritt liv ute i naturen, säger jaktansvarige Sören Hagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".