Skånetrafiken näst sist bland länstrafikbolagen

5:46 min

Drygt hälften av resenärerna är nöjda med den skånska kollektivtrafiken. Det placerar Skånetrafiken näst sist bland Sveriges länstrafikbolag.

Den senaste Kollektivtrafikbarometern, som branschorganisationen Svensk Kollektivtrafik presenterade tidigare i år, visar att 52 procent av de skånska resenärerna är nöjda. Det placerar Skånetrafiken näst sist bland Sveriges länstrafikbolag. 

Bara Kalmar Länstrafik har en mindre andel nöjda resenärer, 50 procent. Vi åkte till centralstationerna i Hässleholm och Kristianstad för att höra resenärers åsikter.

– Bussarna i Malmö fungerar alltid bra. Men transporterna mellan Hässleholm och Kristianstad fungera ofta väldigt dåligt. Det är jag inte nöjd med, säger Ann-Christine Linderoth från Limhamn.

– Det är viktigt att tågen kommer i tid för att man ska använda kollektivtrafiken, säger Helena Svensson från Perstorp.

– Jag har bott i Dalarna så jag är inte bortskämd med kollektivtrafik. När man har bott här i några år blir man bortskämd igen, säger May Öberg från Helsingborg.

Skånetrafikens ställföreträdande trafikdirektör Jens Listrup kommenterar siffran att bara hälften av resenärerna är nöjda.

– Den är inte bra, har inte varit bra i flera år och den är vi inte nöjda med. Av den anledningen har det initierats en mängd projekt för att förbättra situationen, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista