Aktion för att rädda Simrishamns sjukhus

Nu kräver Stiftelsen Österlenvård att Region Skåne avbryter upphandlingen av Simrishamns sjukhus och själv tar över driften. Tidigare har Stiftelsen Österlenvård drivit på för privatisering. Nu gör man en helomvändning.

- Ja, det kan man säga. Det är baserat på en genomlysning av dagsläget. Det är inte alls ideologiskt baserat. När vi ser att de två största aktörerna på vårdsidan i Sverige drar sig ur, då är det en tydlig varningsklocka. Det finns inte utrymme för en privat entreprenör som vill kunna göra vinst, säger Staffan Lindström, Stiftelsen Österlenvård.

Stiftelsen Österlenvård bildades ur det folkliga upproret och av de pengar som samlades in förra gången Simrishamns sjukhus var nedläggningshotat. Med sig i den här frågan har de också LRF, Köpmannaföreningen, Företagarna och Företagens hus i Simrishamn. 12 oktober tar regionstyrelsen beslut om vem som ska få den nya entreprenaden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".