Stjernfeldt-Jammeh: "Jag hyser gott hopp om att vi ska hitta sätt att samarbeta"

1:44 min

De borgerliga partierna har inte direkt stått med öppna famnen. Men Katrin Stjernfeldt-Jammeh (S) tror att oviljan att vara beroende av Sverigedemokraterna är större.

– Jag uppfattar att det finns en väldigt tydlig majoritet av partier som inte är beredda att sitta helt i knät på Sverigedemokraterna. Och jag hyser gott hopp om att vi ska hitta något sätt att samarbeta.

Om de borgerliga löper linan ut då och gör som de sa i fredags, att de ska avsätta er och skapa ett eget styre. Är ni beredda att gå in i opposition?

– Alliansen är så mycket mindre än rödgröna att det skulle vara beroende av att Sverigedemokraterna röstar för alla deras förslag, under hela mandatperioden. Det är att kortsiktigt acceptera att slänga ut staden i ett politiskt, kaosartat läge. Och jag gör bedömningen att vi är många som har ett intresse av att det inte ska bli så, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista