Dödsbranden i Lomma var anlagd

Den brand i helgen i en husvagn på Lomma camping, då en person omkom, misstänks vara anlagd. Offret var troligen en brittisk asfaltsarbetare, och tre personer i 25-30-årsåldern sitter nu anhållna skäligen misstänkta för mordbrand.

– Det är tre personer som har befunnit sig på platsen i närheten av branden. De tillhör den avlidnes bekantskapskrets, säger Martin Carlsson, inre befäl vid polisen i Lund.

Det är vittnesuppgifter och teknisk bevisning som tyder på att branden var anlagd. Polisen vill ännu inte berätta vad man har för teknisk bevisning och inte heller gå in på vilka vittnesuppgifter som har kommit fram.

– Nu kommer man sammanställa vittnesuppgifter och den tekniska bevisningen. Identifieringsarbetet kommer också att fortsätta, och den rättsmedicinska undersökningen kommer att komma igång i början på veckan, säger Martin Carlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".