Köpenhamn samlades till minneskonsert för Kim Larsen

0:57 min

På fredagen marscherade bortåt 40 000 människor på gatorna i Köpenhamn för att hylla nationalskalden som gick bort för en vecka sedan. Söndagskvällen bjuder på en mer officiell hyllning på Rådhusplatsen.

Det är Danmarks Radio som arrangerar konserten som började klockan 19.30. Radion sänder den också i sin helhet på webben.

Bland artisterna som tolkar Larsens musik finns bland andra rockbandet Magtens Korridorer, Danmarks radios flickkör och sångerskan Dorthe Gerlach som inledde konserten med en av Kim Larsens sånger på engelska "This is my Life".

På Twitter berättar bland annat Danmarks EU-kommissionär Margrethe Vestager att hon är på plats på Rådhusplatsen och "sjunger farväl."

Köpenhamnspolisen gick vid 15-tiden ut med råd till allmänheten att komma i god tid och parkera en bit från Rådhusplatsen eftersom hela torget och H C Andersens boulevard, som passerar förbi, är avspärrade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista