E6 avstängd vid Lommaavfarten.
1 av 3
E6 avstängd vid Lommaavfarten. Foto: Peter Bengtsson/Sveriges Radio
Reporter Peter Bengtsson har bevakat den skånska morgontrafiken i samband med E6-avstängningen.
2 av 3
Reporter Peter Bengtsson har bevakat den skånska morgontrafiken i samband med E6-avstängningen. Foto: Peter Bengtsson/Sveriges Radio
E6 STÄNGD VID TPL ALNARP
3 av 3
Så såg det ut på torsdagskvällen när E6:an vid trafikplats Alnarp stängdes av. Foto: Johan Nilsson/TT

Befarat kaos blev "lugnare än normalt"

3:19 min

Många var oroliga för långa köer och problem i trafiken i samband med att E6:an stängts av norr om Malmö. Men fredagsmorgonen har varit lugn på vägarna.

Många var beredda på problem i morgontrafiken i samband med att E6:an stängdes av i båda riktningarna norr om Malmö på torsdagskvällen.

Men än så länge har det varit lugnt på vägarna och enligt Trafikverket har det varit mindre trafik än vanligt på både omledningsvägar och E6 i övrigt.

Alexander Hagström har inte haft så mycket att göra på passet under natten till fredagen. Han jobbar på vägbolaget Svevia som står redo med assistansfordon ifall olyckor och annat skapar hinder på vägarna.

– Det har varit oerhört lugnt, verkligen jättelugnt gentemot även en normaldag till och med så förhoppningsvis har folk sett skyltarna helt enkelt, säger han.

Trafiken leds om på olika vägar runtomkring under de kommande två veckorna och bilister samt pendlare förberedde sig på svårigheter.

Vår reporter Peter Bengtsson har under fredagsmorgonen pratat med pendlare och Räddningstjänsten som vittnar om en trafik som flyter på som den ska.

Skälet till avstängningen är att två broar ska skjutas in under trafikplats Alnarp för att förbereda för fyrspår på järnvägssträckan mellan Arlöv och Lund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista