MINNESSTUND FÖR LABINOT HARBUZI
1 av 2
Minnesstunden för Labinot Harbuzi hölls av Malmö FF-fans på Malmö stadion. Foto: Johan Nilsson/TT
MINNESSTUND FÖR LABINOT HARBUZI
2 av 2
Minnesstund för Labinot Harbuzi på Malmö stadion. Foto: Johan Nilsson/TT

Harbuzi hedrades med tyst minut i Malmö

0:36 min

Labinot Harbuzi hedrades av hundratals personer under en minnestund vid Stadion i Malmö. Herrlandslaget planerar också att uppmärksamma Harbuzis bortgång.

Beskedet att Labinot Harbuzi gått bort, 32 år gammal, chockade fotbolls-Sverige. Sociala medier fylldes av kondoleanser till den förre U21-landslagsspelaren och hans familj.

På fredagskvällen genomfördes en minnesstund vid Malmö FF:s hemmaarena för att hedra Harbuzi, bland annat med en tyst minut.

– Han var en glädjespridare. Det märktes också nu att många stod honom nära och tyckte om honom. Folk var oerhört tysta. Det var en väldigt fin stund, säger vännen och MFF-spelaren Guillermo Molins till Sportbladet.

Även herrlandslaget och Svenska fotbollförbundet planerar att uppmärksamma mittfältaren i samband med vänskapsmatchen mot Slovakien på Friends arena.

Labinot Harbuzi segnade ihop i sitt hem i Malmö på torsdagsförmiddagen. Han fick hjärt- och lungräddning, men hans liv gick inte att rädda.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista