500 protesterade mot hyreshus

Flera hundra invånare i Bunkeflostrand söder om Malmö samlades till i går kväll till debatt om den planerade stora utbyggnaden av bostadsområdet. De allra flesta som kom tycker att 1.200 nya hyreslägenheter är för mycket för lilla Bunkeflostrand, där det i dag bara finns villabyggelse.
Johan Klintberger från hyresgästföreningen demonstrerade utanför idrottshallen för fler lägenheter i Bunkeflostrand. - En del blänger åt mig och skakar på huvudet. De säger inget, men de verkar inte så positiva, säger han till P4 Radio Malmöhus. - Vi vill lösa bostadsbristen i Malmö, det borde vara i allas intresse att göra det, säger han. Peter Freij var en av de närmare 500 personer som kommit för att protestera mot att Bunkeflostrand planeras att bli dubbelt så stort och kanske få 12.000 invånare inom några år. Den snabba utbyggnaden innebär bl a att den kommunala servicen kommer att bedrivas i baracker. - Jag tycker att det verkar helt vansinnigt att planera en massa bostäder när det varken finns skolor eller annan social service inom det här området, säger han. - Jag har själv en dotter som är 19 år och som snart behöver en hyreslägenhet i Malmö. Men det är fel att bygga höghus här. - Mot Svågertorp och i hela området åt det hållet finns det högre bebyggelse redan i dag. Där hade det passat bra att bygga många nya hyreslägenheter, säger Peter Freij till P4 Radio Malmöhus.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".