Tre armbandsur.
1 av 3
Vad säger klockan om en person? Foto: JESSICA GOW / TT
Stadshuset i Stockholm för att fira att duktiga hantverkare skulle ta emot sina gesäll- och mästarbrev
2 av 3
Igår samlades 1200 personer i Stadshuset i Stockholm för att fira att duktiga hantverkare skulle ta emot sina gesäll- och mästarbrev som vittnar om deras hantverkskunnande och yrkesskicklighet Foto: Maria Olsen.
Stadshuset i Stockholm för att fira att duktiga hantverkare skulle ta emot sina gesäll- och mästarbrev
3 av 3
Stadshuset i Stockholm för att fira att duktiga hantverkare skulle ta emot sina gesäll- och mästarbrev. Foto: Maria Olsen.

Behövs urmakare 2018?

1:47 min

Igår samlades 1200 personer i Stadshuset i Stockholm för att fira att duktiga hantverkare skulle ta emot sina gesäll- och mästarbrev. En som fick sitt yrkesbevis i handen var Maria Olsen i Lund som verkar inom Urmakaryrket.

Gesäll- och mästarbreven vittnar om hantverkskunnande och yrkesskicklighet. Sju av dem som fick ta emot sådana i Stadshuset i Stockholm i onsdags kommer från Skåne.

Hur ser det ut för urmakare idag, behövs ni när klockan finns i mobilen?

– Ja absolut. Vi har jättemycket på verkstan och alla andra urmakare jag pratar med har jättemycket och lång leveranstid på service, säger urmakaren Maria Olsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".