Gåsmiddagen förbereds på Staffanstorps gästis. Foto: Madeleine Fritsch Lärka/Sveriges Radio.
1 av 4
Gåsmiddagen förbereds. Foto: Madeleine Fritsch Lärka/Sveriges Radio.
Gåskött. Foto: Madeleine Fritsch Lärka/Sveriges Radio.
2 av 4
Foto: Madeleine Fritsch Lärka/Sveriges Radio.
Till förrätt ska rökt vildgåsbröst serveras med en klick gåslevermousse och äppelchutney. Foto: Madeleine Fritsch Lärka/Sveriges Radio.
3 av 4
Till förrätt ska rökt vildgåsbröst serveras med gåslevermousse och äppelchutney. Foto: Madeleine Fritsch Lärka/Sveriges Radio.
Korv på gåsakrås. Foto: Madeleine Fritsch Lärka/Sveriges Radio.
4 av 4
Korv på gåsakrås. Foto: Madeleine Fritsch Lärka/Sveriges Radio.

Här förbereds årets gåsmiddag

2:13 min

I morgon lördag är det Mårtensafton –  den dag på året då gåsen står i centrum i Skåne.

Inför gåsamiddagen jobbas det för fullt i restaurangköket på Staffanstorps gästis, där man inte helsteker gåsen i ugnen fylld med äpple, katrinplommon och lök på det traditionella sättet.

– Vi gör lite annorlunda på restaurang för att det ska bli lite smidigare, berättar krögaren Marcus Hester.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".