Nattklubb drar tillbaka fri entré för tjejer

Ägarna till nattklubben Rabarber i Kristianstad har i veckan bestämt sig för att dra in förmånen med gratis inträde för tjejer före klockan 23 då det stod klart för dem att den strider mot den nya diskrimineringslagen.

Det var förra helgen som nyheterna kunde berätta att nattklubben bröt mot diskrimineringslagen genom att ha gratis inträde för tjejer före klockan 23.

Den nya lagen om förbud mot diskriminering trädde i kraft den 1 juli i år.

Lagen säger att man inte får diskriminera efter kön, etnisk tillhörighet, religion eller sexuell läggning vid tillhandahållande av varor och tjänster.

När nyheterna uppmärksammade för Jämo att en nattklubb i Kristianstad gör just detta så sa Jämo de att de inte kan kommentera enskilda fall men att det klart strider mot lagen att erbjuda tjejer - men inte killar - fri entré under en viss tid.

Men efter nyheternas avslöjande förra helgen så har nu alltså klubben tagit bort sitt erbjudande om fri entré för tjejer.

Martin Nygren som är delägare i Rabarber säger att de tog beslutet efter att dom fick reda på att det fria inträdet strider mot lagen.

En lag som Martin Nygren säger att han inte kände till tidigare.

Men han vill samtidigt påpeka att dom igår kväll fick flera reaktioner från tjejer som var besvikna.

När lagen infördes blev den mycket uppmärksammad eftersom den bland annat förbjuder så kallade tjejtaxor i taxibilar eller som i det här fallet olika åldersgränser för killar och tjejer på krogen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".