Om en månad är det slut med färdtjänststrulet

Problemen med färdjänstresorna i nordvästra Skåne har pågått i cirka tre månader och fortfarande måste kunderna vänta i telefonköer och stå ut med försenade eller uteblivna bilar.

Men det har blivit bättre och om en månad ska det flyta problemfritt.

Det var i somras, när företaget Medres tog över beställningscentralen som färdtjänstkaoset började. Kunder kom inte fram per telefon, bilar som var beställda dök aldrig upp eller så kom de flera timmar försent. I slutet av juli fick Trafikdelegationen för nordvästra Skåne nog av strulet och sade upp Medres kontrakt. Nu är det istället Skånetrafiken som driver beställningscentralen. Men problemen har fortsatt om än i mindre skala.

Men även om det tar tid så har läget trots allt blivit bättre, det menar Lars Hellström som platschef för beställningscentralen för färdtjänst i Nordvästra Skåne.

Just nu utbildas både ny och gammal personal på beställningsrutinerna och dessutom ska ytterligare personal anställas. Därutöver kommer ytterligare förbättringar att ske, vilket ska leda till att färdtjänstkunderna i nordväst slipper alla problem om en månad, lovar Lars Hellström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".