Svedala måste spara

Redan förra året hade Svedala ett underskott på sju miljoner men då gjordes inget åt det. Det var först i prognosen för årets budet i april som kommunledningen upptäckte att underskottet hade vuxit till närmare 16 miljoner.
Dålig framförhållning i ekonomin i kombination med ökade kostnader för äldreomsorg och maxtaxa är bidragande anledningar till att Svedala kommun nu måste spara närmare 16 miljoner kronor i kommunens verksamheter, säger kommunstyrelsens ordförande Björn Jönsson: - Dels är det äldreomsorgen som har stigit i kostnader, och sen är det maxtaxans som också troligtvis stiger i kostnader. Sparförslaget innebär färre semestervikarier inom vård och omsorg, äldreomsorgens dagverksamhet halveras. Det blir också färre handläggare och öppna förskolan läggs ner. Men Björn Jönsson tror inte att besparingarna betyder att kvaliteten i verksamheterna försämras: - Vi försöker pruta på den frivilliga verksamheten, då tycker vi att vi ska kunna klara det här och bibehålla en god kvalitet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".