En sprillans ny skola i Bjuv med nya rum i rummen

3:28 min

Det återstår en del jobb med bygget av nya Brogårdaskolan i Bjuv men när vårterminen börjar ska allt vara klart.

Än är det mer eller mindre en byggarbetsplats i det som ska bli en ny F-6-skola. Den nya Brogårdaskolan är utformad för att passa dagens läroplan, till skillnad mot den befintliga som byggdes på 1970-talet. Det innebär till exempel att det finns många rum i rummen för studier enskilt eller i grupp. 

- Alla ytor i den nya skolan är pedagogiska och det kommer att vara undervisning i alla hörn, berättar rektor Monika Kjell. Tanken är också att barnen ska känna sig hemma i den nya skolan och därför ska de ta av sig skorna när de går in, säger hon.

För att det inte ska bli rörigt för eleverna har man jobbat med strukturer under hösten och man ska hjälpa eleverna till rätta efter invigningen 10 januari 2019.

Både skolledning och elever har fått vara med i planeringen och utformningen av hur skolan ska se ut. Och barnen är väldigt förväntansfulla, lovar både rektor Monika Kjell och skoladministratör Paulina Gyll som båda kommer att sakna den här tiden.

- Det är en once in a lifetime erfarenhet det här,  så det kommer att bli tomt, säger Paulina Gyll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista