Eleverna Rama Hamad och Rayan Mustapha hoppas att det får plats i den sjundeklass som startar till hösten på Örtagårdsskolan.
1 av 2
Eleverna Rama Hamad och Rayan Mustapha hoppas att det får plats i den sjundeklass som startar till hösten på Örtagårdsskolan. Foto: Anna Landelius/Sveriges Radio
Rektor Eva- Marie Schultz Örtagårdsskolan Malmö
2 av 2
Rektor Eva- Marie Schultz visar den green screen som eleverna använder i utbildningen. Foto: Anna Landelius/Sveriges Radio

Rosengårdsskolor öppnar högstadier igen

1:30 min

För drygt fem år sedan stängde Rosengårdsskolan och Örtagårdsskolan ner sina högstadier efter hård kritik när det gällde arbetsmiljön och de svaga studieresultaten. Nu öppnar de upp igen; med konstnärliga inriktningar.

Eva- Marie Schultz är rektor på Örtagårdsskolan. Hon säger att det behövs fler möjligheter för barn i Rosengård att kunna gå hela grundskolan i stadsdelen.

– Jag tycker det är viktigt för elevernas självkänsla och för hela stadsdelens rykte. Det är en väldigt bra idé att öppna högstadier i Rosengård.

Hör en längre version av inslaget här. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista