Katten Silva
Katten Silva blev matad med leverpastej ombord på Tysklandsfärjan. Foto: Åsa Hidmark

Fartygskatten Silva är tillbaka hos sin matte

1:57 min

Fartygskatten Silva, som i en vecka färdats fram och tillbaka på Östersjön på en färja mellan Trelleborg och Tyskland, är nu återförenad med sin matte Åsa Hidmark.

– Det är bara en katt kan man tycka, men hon är som en familjemedlem. Jag är så tacksam mot dem som tagit hand om Silva under den här veckan, säger Åsa Hidmark.

Åsa Hidmarks familj, med kattsystrarna Silva och Ajla, var på väg hem till Heidelberg i södra Tyskland efter att ha firat jul hos hennes föräldrar i Östergötland. Det var i ett obevakat ögonblick, på färjans bildäck, som Silva måste ha smitit ut ur familjens bil. Hon hittades av fartygspersonal på en vagn med handdukar och har sedan tagit om hand av personal på färjan.

På fredagskvällen återförenades katt med matte, när Åsa Hidmark hämtade Silva hos en vän i Lund. Snart är de på väg hem till familjen i Heidenberg i södra Tyskland.

Om uppmärksamheten säger Åsa Hidmark:

– Det är ju vanligt att folk förlorar sina katter och att de faktiskt inte kommer tillbaka. Jag tror folk blir glada av att höra en historia som faktiskt slutar bra.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista