Malmö vill hålla internationell konferens om antisemitism

1:37 min

Regeringen har beslutat att hålla en internationell konferens mot dagens antisemitism – Malmö stad kommer nu att ansöka om att få arrangera den.

För 20 år sen höll dåvarande statsminister Göran Persson en liknande konferens i Stockholm men nu vill alltså kommunledningen i Malmö, socialdemokrater och liberaler, att konferensen ska hållas hos dem.

– Frågan är fortfarande sorgligt aktuell och när Sverige nu ska arrangera en konferens igen vill vi gärna stå värdar, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande.

Judar i Malmö och synagogan har utsatts för attentat, vilken betydelse har det i er ansökan?

– Det är klart att det spelar roll att vi har problem och att vi måste fortsätta arbeta med frågorna, vi kommer aldrig bli färdiga. Vi har byggt upp ett nära samarbete med bland annat Judiska församlingen .. och jag har varit i kontakt med företrädare för församlingen som säger att det här vore välkomnat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista