Djurambulansen räddad

I femton år har det funnits en djurambulans i Helsingborg som varit knuten till regiondjursjukhuset. Men sedan Helsingborgs kommun drog in sitt stöd har framtiden varit oviss, men nu är finansieringen löst och idag presenterades den ideella förening och finansiärerna som ska värna djurambulansens fortsatta verksamhet i Helsingborg och södra Sverige.

– Det innebär att den kan fortsätta som förr, och får också en platt form att utvecklas, säger Roger Sandberg, verksamhetschef för djurambulansen i Helsingborg.

Efter en tid av ovisshet har nu finansieringen löst sig för djurambulansverksamheten genom att bland annat länsförsäkringar går in och stöttar med förlustgarantier men också med reda pengar, uppemot 400 000kronor om året. En ideell stödförening har också bildats för att värna verksamheten.

I femton år har den välutrustade djurambulansen som är knuten till regiondjursjukhuset i Helsingborg ryckt ut för att rädda framför allt hästar som blivit akut sjuka eller som skadats allvarligt.

Tack vare Djurambulansen kan djuren transporteras på ett bra sätt så hästarna får snabb vård. Varje år räddar man livet på mellan 50 och 100 hästar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".