Hjälpinsats

Malmökvinna har startat egen insamling i Moçambique

2:13 min

Malmöbon Madeleine Nählstedt är i Moçambique för att jobba åt en miljöorganisation. Men nu är hon istället sysselsatt med katastrofhjälp.

Hjälpbehoven är stora efter cyklonens härjningar i det fattiga Moçambique och grannländerna. Hundratals har omkommit och 15 000 personer sitter fortfarande fast på hustak och andra ställen och väntar på hjälp.

– Människor jobbar frivilligt i hamnen för att lasta på båtar som är enda sättet att nå det drabbade Beira. Man vill få iväg förnödenheter så fort som möjligt, berättar Madeleine Nählstedt som är i huvudstaden Maputo.

Därför packar hon matpaket, klädpaket och hygienartiklar nere i hamnen på sin fritid. Hon har också varit på Röda korset för att hjälpa till.

– Och så har jag och mina vänner startat en privat insamling. Folk hemma har svishat pengar och så köper vi mat, kläder och hygienprodukter som vi ser till att de kommer med på båtar till de behövande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista