Bob Hansson

"Man söker den kärlek man tror att man är värd"

2:05 min

Poeten Bob Hansson turnérar runt om i landet och frågar sig om vi inte kan vara lite snälla innan vi dör. Nu stannar föreställningen till i Malmö

– Jag gick en morgonpromenad där jag tränade mental träning, där det bland annat ingick var vill jag vakna upp om tio år. Då insåg jag att det har jag inte frågat mig själv sedan jag var tonåring, säger Bob Hansson.

En dröm var att stå på scen även kvällstid och ikväll uppträder poeten med föreställningen i Malmö, för att sedan dra vidare ut i landet. 

Att vara snäll behöver inte vara helt enkelt för alla enligt poeten. Inte heller att ta emot kärlek från snälla personer i sin omgivning. 

– Någon har sagt att man söker den kärlek man tror att man är värd, som påminner om den kärlek man har fått från början. Där är många av oss som behöver fatta att vi är värda mer än det elaka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista