Svenskar åker med nya tält till Pakistan

I onsdags kom Magnus Nilsson på Räddningsverket hem till Malmö efter en första hjälpinsats i jordbävningens Pakistan. Redan i eftermiddag åker han tillbaka igen. Den här gången med tusen tält till nödställda hemlösa i bagaget.

Enligt svenska UD står runt tre miljoner människor i de drabbade områdena utan tak över huvudet. På den förra resan till Pakistan hade Räddningsverket med sig 250 tält som svenska militären och Lions hade bidragit med.

– Vi hann upprätta bra kontakter. Behovet av tält så att de ska klara vintern är jättestort, så det känns bra att få komma ner igen, säger Magnus Nilsson, Räddningsverket.

Magnus Nilsson och de andra två svenskarna fick i uppdrag att se till att tälten kom i rätt händer. Ett nära samarbete med lokalbefolkningen var en förutsättning för det arbetet.

Närmare 50 000 människor har dött i jordbävningen. FN vädjar om större resurser till hjälparbetet. Bidragen till Pakistan har hittills bara varit en bråkdel av de medel som fanns till förfogande i hjälparbetet efter tsunamin i Sydostasien.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".