Fler får vård på andra sidan sundet?

Om Öresundskommittén får som den vill kommer fler patienter att få vård på andra sidan sundet. Just nu håller de på med ett för att få fler människor ska söka sjukvård på andra sidan sundet.
Birger Olofsson, direktör på Öresundsregionen, har en vision där man fritt ska kunna söka vård i Öresundsregionen. Men för att fler ska få vård på andra sidan sundet krävs både förändringar i reglerna, information till patienterna om deras rättigheter, och inte minst att sjukvårdshuvudmännen vill utnyttja den andres resurser. Utbytet kan bara öka I en rapport som presenteras inom kort har Öresundskomitten kartlagt sjukvårdsutbytet mellan Skåne och Danmark. Och komittens direktör Birger Olofsson konstaterar att utbyten bara kan öka. Redan nu har de som arbetspendlar över Öresund rätt till fritt vårdsökande. - De har ju rätt att välja sjukhus både för planerad och akut vård både i Sverige och i Danmark, säger Birger Olofsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista