Fukt och mögel på patologen i Lund

Det råder allvarliga missförhållanden i miljön på patologen i Lund. Under flera år har personalen klagat på fukt och mögel i det kylrum där de döda förvaras innan de flyttas till bårhuset.

Nu lovar Regionfastigheters ansvarige förvaltare Rikard Swedenborg, med ansvar för Universitetssjukhuset i Lund, att han ska undersöka problemen. Det efter att Lundajournalen, personalens egen tidning, skrivit om de ovärdiga lokalerna.

– I första hand undersöker vi var möglet finns och sedan ska det saneras. Och så måste man ta reda på vad som orsakar möglet, Rikard Swedenborg, förvaltare på Regionfastigheter. 

Enligt Lundajournalen är det mögliga kylrummet på patologen långt ifrån det enda problemet med de slitna lokalerna på universitetssjukhuset i Lund. Det visningsrum där anhöriga kan ta ett sista farväl av den döde ser i stort sett likadant ut som det gjorde på 60-talet. Rikard Swedenborg på Regionfastigheter förklarar det med brist på ekonomiska resurser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".