Bytet blev stort vid Helsingborgsrån

De fem eller sex män, som på torsdagskvällen rånade vaktbolaget Securitas anläggning på Berga industriområde i Helsingborg på en stor summa pengar, är fortfarande på fri fot.

– Man har använt sig av en gaffeltruck för att forcera porten till lokalerna, och det har då skett strax efter att en värdetransport kört in i porten, säger Charley Nilsson, informatör vid Skånepolisen.

Rånarna hotade personalen med automatvapen och pistolliknande föremål och kom över en större summa pengar, men hur stor vill polisen ännu inte berätta. Ingen person kom fysiskt till skada vid rånet.

Rånarna flydde från platsen i bil och körde bland annat på cykelvägar. Man kastade även ut så kallade fotanglar för att försvåra polisens förföljande. En stund efter rånet hittades en brinnande bil vid Maria station, och den tror polisen har med rånet att göra.

– Det var två flyktbilar inblandade i rånet, och bil nummer två har vi fortfarande inte hittat, säger Charley Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".