Prisat skolprojekt på Rosengård

Idag tisdag får projektet SPRING - Språket integrerar - på Rosengårdsskolan i Malmö ta emot Gleerups integrationspris.

Projektet syftar till att höja elevernas kunskaper i svenska och innebär ett samarbete mellan skolan och olika företag där eleverna får praktisera under sina sista år i grundskolan.

Projektet har blivit så framgångsrikt att det nu övergått till att bli en ordinarie del av undervisningen på Rosengårdsskolan, för de elever som behöver det. För tillfället är det 43 elever per termin som praktiserar på olika företag som till exempel fastighetsmäklare, revisionsbyråer, hotell och restaurang.

- En fantastisk chans, säger 16-åriga Palwasha Karimi som vill bli barnmorska och som praktiserade på universitetssjukhuset MAS i Malmö.

Och Tanja Vivlund som är biträdande rektor på Rosengårdsskolan och en av dem som tog initiativet till språkpraktiken säger att både företagen och skolan vunnit på projektet - och att det visat för hela Sverige att det sker bra saker på Rosengård.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".