Kommundirektör: "Vi ser över våra rutiner när vi anställer"

1:14 min

Trelleborgs kommun kan nu komma att ändra sina rutiner vid anställningar efter att den nya kommunikationsdirektör Johan Adolfsson slutat redan innan han börjar.

Adolfsson skrev under valrörelsen nedsättande kommentarer om SD-väljare på sin privata Facebook och när det här kom fram valde han själv att avbryta anställningen.

Kommundirektören Fredrik Geijer skulle ha ett samtal med Adolfsson när han tillträdde om uttalanden. Personliga uttalanden i sociala medier är inget som tidigare kontrollerats vid anställning

– Nej, vi har inte gjort det tidigare. Vi håller på att diskutera om vi ska ändra våra rutiner, berättar Fredrik Geijer.

Johan Adolfsson vill inte bli intervjuad men skriver till P4 Gävleborg att det hela är tråkigt och att han helst av allt velat börja sin tjänst, men att han tillsammans med arbetsgivaren har funnit att det här är bästa lösningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista