Prisad för bilder av våldsutsatta kvinnor

4:13 min

Hennes bilder som skildrar våld i nära relationer har prisbelönats. Och unga fotografen Fanny Beckman är redan i gång med nästa projekt.

Det prestigefyllda priset Julia Margaret Cameron Award i kategorin Women seen by women fick hon för fotoserien "Jag bara ramlade" som är ett samarbete mellan Fanny Beckman, Malmö Kvinnojour och Malmö Stadsteater.

– Det är tio porträtt, inte bara ansikten utan andra kroppsdelar också, med ärr och blåmärken, berättar Fanny Beckman som fick idén till fotoserien när hon var volontär på kvinnojouren.

Nästa projekt har Fanny, som är från Malmö men numera bor i Brighton på den engelska sydkusten, redan satt igång. Det handlar om skönhet och ideal.

Och i oktober åker hon till Barcelona för att medverka på en samlingsutställning med kvinnliga fotografer som tilldelats Julia Margaret Cameron-priset i andra kategorier.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista