Tågstopp till slutet av nästa vecka - branden i Hässleholm påverkar

0:18 min

Branden vid tågområdet i Hässleholm har orsakat stora skador på spår, signalsystem och kontaktledningar. Skadorna är så pass svåra att trafiken beräknas återupptas tidigast på fredag i nästa vecka enligt Trafikverket.

Det är stopp i tågtrafiken genom Hässleholm. Inga tåg kan i nuläget passera. Eftersom tågstationen i Hässleholm är en central knutpunkt påverkar det tågtrafiken i hela landet.

För resande både norrut och söderut från Hässleholm är prognosen nu att tågtrafiken kommer vara igång tidigast på fredag i nästa vecka.

I nuläget är många avgångar inställda – alla Öresundståg mellan Köpenhamn och Karlskrona är inställda, och alla Pågatåg som vanligtvis går via Hässleholm. För information om din specifika resa är det bra att kolla avgångar hos Skånetrafiken, och för information om SJ-tåg Trafikverket.

Skånetrafiken har satt in alla ersättningsbussar som har gått att få tag på under natten och fortsätter med det tills anläggningen är intakt och trafikläget är normalt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista