BROTT

Man anhållen för mordförsök

0:55 min

En man i Malmö fördes med ambulans till sjukhus med livshotande skador. En annan man är gripen misstänkt för mordförsök. Han anhölls också senare.

Två skadade män har hittats i Pildammsparken i Malmö. En av dem fördes med ambulans till sjukhus. Enligt Region Skåne har han livshotande skador.

Den andre mannen är en 29-årig man och är gripen misstänkt för mordförsök alternativt dråpförsök. Polisen arbetar nu med ärendet på olika fronter. Den misstänkte har nu lämnat sjukhuset.

– Bland annat görs en teknisk undersökning av platsen, dörrknackning, vittnesförhör och spårning med hund. Dessutom är vi på sjukhuset för att få uppgifter om målsäganden och säkra spår från hans kläder bland annat. Detsamma gäller den misstänkte, säger Calle Persson, polisens presstalesperson.

Teknikerna är klara på platsen och avspärrningarna är hävda.

Det är många som blivit vittnen till händelsen på olika sätt eftersom många rör sig i parkområdet. Enligt polisen har man redan fått in en stor mängd vittnesuppgifter som så småningom kan leda till ett utrett händelseförlopp. Förhör ska hållas med den misstänkte och förhoppningsvis också med den allvarligt skadade mannen.

Den misstänkte mannen är inte allvarligt skadad, men fördes till sjukhus för kontroll. Den gripne är nu anhållen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista