Många inbrott i lastbilar i nordväst

I natt skedde ett inbrottsförsök i en lastbil vid Östra Karup. En lastbilsförare vaknade av att någon försökte stjäla hans last och skrämde tjuvarna på flykten. Det är det senaste inbrottet i en inbrottsvåg som under hösten har drabbat lastbilsförare i nordvästra Skåne.

Sedan början på oktober har det skett ett ovanligt stort antal inbrott i lastbilar i nordvästra Skåne. Enligt polisens informatör Charley Nilsson rör det sig om runt 25 inbrott som begåtts nattetid vid motell och rastplatser. Inbrotten har skett under veckans alla dagar och värst drabbade är bland andra Mölletofta Värdshus, Skåneporten i Örkelljunga och Kungsrasta vid Hallandsåsen.

Inbrottstjuvarna skär upp lastbilarnas kapell eller bryter upp låset till lastbilarnas lastutrymmen. I flera fall har lastbilarnas förare funnits i bilen under inbrotten. Bland det som blivit stulet finns teveapparater, digitalboxar och kläder. 

Det senaste inbrottet skedde vid tvåtiden i natt vid en rastplats vid Östra Karup. Lastbilen var lastad med datorer och föraren, som sov i bilen, vaknade av att någon försökte bryta sig in i lastutrymmet. Tjuven eller tjuvarna flydde och fick inte med sig något byte.

Polisen har vid några tillfällen lyckats gripa personer i samband med inbrotten, men eftersom inbrotten fortsätter så misstänker polisen att det är olika gärningsmän som utför dem. Polisen gör nu kontroller vid de utsatta platserna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".