Debatt om akutstängning i Ängelholm

Under regionfullmäktiges frågestund tidigare idag var det ett ämne som dominerade stort, nämligen akuten på Ängelholms sjukhus. De flesta frågorna under förmiddagen handlade om majoritetens förslag om att hålla akuten i Ängelholm stängd nattetid, eftersom det finns en brist på läkare.

– De för fram dubbla budskap, säger Marie Ljung (m).

– Vi fick veta detta i september och var tvungen att agera snabbt, säger Ulla-Britt Andersson (s).

Det var tänkt att det skulle ha fattats beslut i den frågan i nämnden för Nordvästra Skånes sjukvårdsdistrikt redan i slutet av oktober, men två socialdemokrater från Ängelholm ville inte följa partilinjen och frågan sköts på framtiden.

Idag ansattes nämndens ordförande, socialdemokraten Ulla-Britt Andersson hårt av oppositionspolitikerna.

Frågorna som Ulla-Britt Andersson fick under fullmäktiges frågestund idag handlade både om konsekvenserna av att akuten eventuellt stängs och om hur man har gått tillväga för informera allmänheten och diskutera förändringarna som kan komma. En av dem som var mycket kritisk just mot tillvägagångssättet var Marie Ljung, som är moderat regionfullmäktigeledamot från Ängelholm.

Ulla-Britt Andersson, nordvästra Skånes sjukvårdsdistrikt Reporter: Linnéa Mattisson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".