HK Malmö vann enkelt: Fortsatt tungt för OV Helsingborg

2:50 min

HK Malmö vann matchen på hemmaplan med 33-23.

– Det är skönt att vi fick en sådan resa. Det är ju första segern för oss i handbollsligan i år.  Det var skönt att få lite islossning, säger HK Malmö spelaren Magnus Persson.

Vad var det som fungerade bra i kväll?

– Jag tycker vi spelar väldigt bra bakåt nästintill hela matchen. Det känns inte som de kommer till många avslut.

Magnus Persson påpekar att han tycker att HK Malmö har en väldigt bred trupp med många bra spelare.

– Samtidigt måste vi vara noggranna. Vi åkte ju på en torsk i första matchen på säsongen mot Ystad IF och då såg det mindre bra ut. Vi kan inte slå oss för bröstet.

Magnus Persson tycker själv att han gör en bra andra halvlek, men att den första var lite mer tveksam.

– Det var skönt att jag fick göra ett par mål i andra halvleken.

HK Malmö har tippats vara ett topplag inför säsongen.

– Vi har ett bra lag. Men det är viktigt att vi tränar på och håller oss friska. Då tror jag att det kan bli bra. Som alltid är det dock en process med ett slutspel som är det viktigaste, säger Magnus Persson.

Förra säsongen åkte ni ut mot Sävehof redan i kvartsfinalen. Vad lärde ni er av det? 

– Det är svårt att säga nu. Jag har försökt att förtränga det. Men det är klart att det är många lag som steppar upp i slutspelet. Det är små marginaler.

Om Magnus Persson var glad över säsongens första seger är det fortsatt tungt hos OV Helsingborg sedan återkomsten till handbollsligan. Förlusten var lagets fjärde raka.

– Det här var den första matchen som vi inte var med. I de andra matcherna har det varit jämnt men i dag förlorar vi med tio bollar. Det är inte ok, säger Oskar Joelsson från OV Helsingborg.

Varför blev det inte jämnt i dag då?

– Det vet jag inte. Vi tappar redan i första halvlek sedan orkar vi inte jobba oss tillbaka.

Oskar Joelsson var den bästa målskytten för OV Helsingborg i kvällens match. Vilket som sagt hjälpte föga. Men Oskar Joelsson har ett rakt svar på hur laget ska lyckas ta sin första efterlängtade seger i nästa omgång.

– Nu har vi en vecka till nästa match. Innan har det varit ett ganska tätt spelschema. Nu har vi en chans att bygga upp oss igen.

Något särskilt som du känner att ni behöver göra?

– Om du ser till den här matchen är det ju det mesta. I jämförelse med de andra matcherna handlar det mer om att knyta ihop det mot slutet av matcherna.