Malmö

Två till sjukhus efter brand i flerfamiljshus

1:07 min

Två flickor fick föras till sjukhus efter att två bränder brutit ut i ett flerfamiljshus i Malmö.

Polis och räddningstjänst fick in larmet om en brann på Norra Bulltoftavägen strax efter klockan 23 på lördagskvällen. På plats konstaterade räddningstjänsten att det brann på två ställen i huset.

– När vi kom dit så hade folk börjat spontanevakuera huset. Och då var det någonting som brann i trapphuset, som vi tror var någon form av brännvätska som vi fick släckt, säger Torbjörn Krokström, inre befäl vid räddningstjänsten syd.

Utöver branden i trapphuset pågick även en fullt utvecklad brand i en lägenhet.

– Den var rätt så kraftig så den har vi jobbat med och den har vi under kontroll, säger Torbjörn Krokström, som tillägger att de kommer vara på plats för eftersläckning hela natten.

Enligt uppgifter till Sydsvenskan ska branden startat efter att någon hällt in brandfarlig vätska genom ett brevinkast till en lägenhetsdörr och sedan tänt på.

Två personer fick föras till sjukhus men lindriga skador. Enligt Region Skånes skaderapport är de drabbade två flickor i åldrarna 15-18 år.

– Det var två yngre tjejer som hade fått rök i sig, säger Torbjörn Krokström.

Polisen misstänker mordbrand.

– Vi tittar på möjligheten att branden eventuellt kan vara anlagd. Normalt sett börjar det ju inte bara brinna i en trappuppgång, säger polisens presstalesperson Patric Fors till Aftonbladet.