Malmö

Polismästaren bekräftar: Båda skjutna var 15 år

0:48 min

Båda de skjutna ungdomarna i Malmö är 15 år. Det säger nu Malmös polismästare Stefan Sintéus till Ekot.

Den ena pojken dog av sina skador och den andra vårdas på sjukhus med allvarliga skador.

Var de här killarna med varandra inne på pizzerian?

 – Det är det vi tittar nu på här. Det är alldeles för tidigt att säga exakt vad som hände. Det håller vårt beredskapsteam att titta på nu på exakta omständigheter nu vad som har hänt, säger Stefan Sintéus till Ekot.

Det var i lördags som skjutningen inträffade.

- Den här skottlossningen inträffade på en plats där det var mycket folk, och vi har hållit vittnesförhör på plats. De förhören ska nu analyseras och kompletteras. När sådana här saker inträffar blir många berörda och chockade, och därför kan fler detaljer komma fram senare, säger Patric Fors till TT.

Larmet om skottlossningen kom några minuter efter en kraftig explosion bara två kilometer därifrån.

- Vi fick in flera samtal om en explosion. I Hästhagen fann vi ett fordon med omfattande skador, och ytterligare ett fordon med skador. Dessutom var en portgång skadad, men ingen person har skadats.

Många undrar nu vad som ligger bakom händelserna, om det finns ett samband mellan skottlossningen och sprängningen, och om det handlar om uppgörelser mellan gäng eller om det rör sig om andra motiv.

- Det är alldeles för tidigt att ha en uppfattning om motivbilden. Vi samlar in vittnesuppgifter, och är angelägna om att få fler vittnen, säger Patric Fors till TT.