HIF säljer Prica för 20 miljoner

Den tyska fotbollsklubben Hansa-Rostock vill köpa Helsingborgs IF:s anfallare Rade Prica. I morgon, torsdag, ska HIF:s styrelse ta ställning till förslaget.
Enligt tidningsuppgifter är den erbjudna köpesumman 20 miljoner kronor, men HIF:s ordförande Claes Johansson säger till P4 Radio Malmöhus att han inte vill kommentera förslagets exakta innehåll. - Det ligger väl i häradet 20 miljoner, plus eller minus någonting. - En forward betalar man ju normalt lite mer för, men visst är det mycket pengar, säger Claes Johansson. Claes Johansson säger att en eventuell affär med Hansa-Rostock vore lysande för HIF - rent ekonomiskt. - Många klubbar i Sverige går ju med ett driftsunderskott i dag och vår chans att få balans i ekonomin är att antingen sälja spelare eller gå ut i någon av Europacuperna. - Fotbollsmässigt betyder det här att ännu en ny talang försvinner från HIF, men det är den verklighet vi lever i, säger Claes Johansson. Prica själv fick höra om affären idag på morgonen. - Det är kul att det börjar hända saker, det har stått stilla ett tag. Jag är lika glad att få spela i Hif, men det är en utmaning att flytta utomlands om det nu skulle bli av, säger Rade Prica till P4 Radio Malmöhus.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".