Fortsatt stökigt på nattbussarna

Sedan en busschaufför i Malmö misshandlats svårt i helgen av några passagerare tror Kjell Stiernberg att många av hans kolleger kan dra sig för att tillrättavisa bråkiga passagerare.

– Jag tror att många är rädda. Och så ska det fan inte vara, det är ju en arbetsplats, säger Kjell Stiernberg, busschaufför.

Situationen på helgernas natt- och kvällsbussar mellan Broby och Kristianstad har inte blivit bättre.  Det är fortfarande bråk och fylleri ombord. I februari protesterade chauffören Kjell Stiernberg genom att vända bussen och köra tillbaka till Broby där han kastade av de bråkiga passagerarna. Sedan dess har han inte fått köra några helgturer förrän den gångna helgen.

– Ja, det var ju som vanligt. I fredags natt var det ett par spyor eller pizzor som jag brukar säga. Och i lördags kväll var det äggkastning, säger Kjell Stiernberg, busschaufför.

Kjell Stiernberg har kört buss i 25 år, först i Stockholm och nu mellan Östra Göinge och Kristianstad. Han tycker att arbetsgivaren borde ställa upp bättre och inte mörklägga problemet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".