Swedish meats köper Pärsons

Charkuteriföretaget Pärsons med anläggningar i bland annat Helsingborg och Strövelstorp säljs till slakteriföretaget Swedish meats. Det är till stor del den internationella konkurrensen som lett fram till försäljningen.

- Det här är bra för alla parter, för båda företagen, leverantörerna och kunderna, säger Jan-Peter Pärson är koncernchef på SLP Pärsons.

Enligt Jan-Peter Pärson ska det även vara bra för de runt 400 anställda som företaget har i Helsingborg, Strövelstorp och Halmstad.

Pärsons kommer att vara ett helägt dotterbolag till Swedish meats och kommer också att finnas kvar som ett eget varumärke. Samtidigt ska det tillsättas en arbetsgrupp som ska titta på hur marknads- och produktionsdelarna i de två företagen ska kunna samverka, men Jan-Peter Pärson tror ända att Pärsons kommer att klara sig även i framtiden.

- Vi har ett effektivt slakteri och en effektiv styckningsverksamhet, säger Jan-Peter Pärson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".