Bo01-styrelsen åtalas för bokföringsbrott

Hela dåvarande styrelsen för Malmös bostadsmässa Bo01 samt mässans vd och vice vd åtalas för bokföringsbrott. Chefsåklagare Gertrud Holm har i dag beslutat att väcka åtal för samtliga fem personer och åtalet gäller styrelsens arbete under tiden januari - augusti 2000. Åtalet väcks vid Malmö tingsrätt.
När styrelsen sammanträdde under de åtta första månaderna under 2000 redovisade bolagets ekonomidirektör en resultaträkning med intäkter och utgifter, medan chefsåklagare Gertrud Holm anser att det borde ha funnits en balansräkning med varje gång ekonomin redovisades för styrelsen. Malmös finanskommunalråd Ilmar Reepalu, en av de åtalade i Bo01:s styrelse, säger till P4 Radio Malmöhus att han är förvånad över åtalet. - Styrelsen och den auktoriserade revisorn har ju inte bedömt att det var nödvändigt med en balansräkning. - Vi har olika uppfattning och jag är förvånad att det här leder till åtal, säger Ilmar Reepalu. Reepalu betonar att åtalet inte gäller mässan som sådan, utan hur bolaget hanterade sin ekonomiska redovisning ett år innan mässan öppnades. Han tycker att uppmärksamheten kring de misstänkta bokföringsbrotten är negativ för den kommande valrörelsen. - Självklart är det olyckligt att vi får en debatt om en sådan här sak när vi egentligen ska ha en valrörelse som ska handla om olika värderingar i samhället och hur väljarna vill ha det framöver. - Det här kommer att ta bort en hel del av det utrymme vi behöver i media för att föra ut de politiska frågorna, säger Ilmar Reepalu.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".