Två unga föräldrar åtalas för barnmisshandel

Två unga föräldrar i Helsingborg åtalas nu för att ha misshandlat sin dotter svårt. Dottern var drygt ett halvår gammal, när misshandeln ska ha begåtts. Föräldrarna misstänks nu för grov misshandel eller medhjälp till grov misshandel, men vilket straff de kan få om de fälls är osäkert.

- Mamman var under 18 år när brotten begicks, så där finns många alternativ, men för pappan kan det bara bli fråga om fängelse. Flickan är omhändertagen av de sociala myndigheterna, säger åklagare Johan Bülow.

Den lilla flickan föddes i februari i fjol, hennes mor var då bara 17 år, pappan var 21. Åklagaren misstänker att föräldrarna vid flera tillfällen misshandlade flickan så att hon fick allvarliga skador.

Bland annat har läkare konstaterat att flickan under hösten ifjol hade flera brutna ben. Både skenbenet, lårbenet och vadbenet var vid olika tillfällen av. Föräldrarnas försvarare vill inte kommentera fallet men säger att både mamman och pappan nekar till brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".