Hiphophus ska hjälpa unga på Rosengård

I början av december öppnar dörrarna till ett nytt ungdomshus i Rosengård i Malmö. Streetsmart heter huset, som är resultatet av ett samarbete mellan bland andra hiphopkollektivet Blackline, MKB, och Rosengårds stadsdelsförvaltning.

På Streetsmart kommer det att skrivas texter, spelas in musik, anordnas konserter, dansas och kanske till och med läsas läxor.

– Det kommer att hända så mycket verksamhet som möjligt, så mycket samarbete med olika föreningar som möjligt för att få ungdomarna att få en bättre bild av Rosengård och sig själva, ja bättre självkänsla överhuvudtaget, som är antagligen det största problemet här ute, säger Lamine Touré, som jobbat med ungdomar och hiphop i flera år.

– Ungdomarna här ute känner att det har en lånad plats i Sverige.

Det heter Streetsmart, varför det?

– Ungdomarna hänger på gatan, men du kan vara smart också, du planerar din väg framåt, även om du inte har så stora möjligheter, säger Lamine Touré.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".