Dalapolisen utreder misstänkt Skånepyroman

Den 42-årige man från Kristianstadstrakten som misstänks ha anlagt flera bränder i Dalarna har gått med på att vara häktad ytterligare två veckor.

Samtidigt försöker nu Skånepolisen och flera andra polisdistrikt tillsammans med polisen i Dalarna undersöka om fler ouppklarade bränder runt om i Sverige har kopplingar till 42-åringen.

– Vi har fått mängder av telefonsamtal från olika polismyndigheter söderut där man utreder mordbränder, säger Bo Persson, kommissarie vid Dalapolisen.

Skåne, Kalmar, Kronoberg, Östergötland, Örebro och Dalarna, det är de polisdistrikt som nu försöker hitta gemensamma nämnare mellan en rad ouppklarade mordbränder som drabbat deras län. I Skånes fall rör det sig om flera mordbränder runt Kristianstad och Ystad.

42-åringen är just nu bara misstänkt för fem mordbränder i Dalarna och mötet i går mellan de sex polisdistrikten gjorde det inte klart om han kan misstänkas ligga bakom fler bränder.

Polisen i Dalarna tog för ett par veckor sen hjälp av TV-programmet Efterlyst för att få in fler tips, men de har inte gett särskilt mycket enligt Bo Persson.

I och med den förlängda häktningen får åklagaren och Dalapolisen ytterligare två veckor på sig att lägga fram hållbara bevis mot 42-åringen bland annat väntar man på analyssvar från de olika brandplatserna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".