Prestigefylld gymnasieutbildning till Malmö

Privata Procivitas i Helsingborg startar till hösten sin prestigefyllda gymnasieutbildning med inriktning på näringsliv och ekonomi även i Malmö.
Skolan ska ligga i Dringenbergska gården i Malmös inre hamn intill Frans Suell-statyn. Varje elev kommer att få en egen mentor från näringslivet. Det kan vara en högt uppsatt chef som följer eleverna under de tre åren. Eleverna gör även praktiken hos sin mentor. Men det kommer att behövas höga betyg för att få en plats på den eftertraktade utbildningen. - Det är ju fler och fler elever som just är inriktade på ekonomi som söker till oss och de är faktiskt ganska studiemotiverade. I Helsingborg hade vi faktiskt Sveriges högsta intagningspoäng i fjol, säger Jonas Abelsson som är biträdande rektor. Procivitas gymnasieutbildning med inriktning på näringsliv och ekonomi skiljer sig en del från andra ekonomiska linjer på vanliga gymnasier. - Eleverna här läser inte bara den teoretiska delen. De får också se allting i verkligheten. Vi gör alltså besök på börsen i New York efter att eleverna har läst om hur börsen och finansvärlden fungerar. Det kommer även gästföreläsare på moment som de just har läst om, för att de skall förstå helheten och hur det fungerar ute i det verkliga näringslivet, säger Jonas Abelsson. Skolan har inga teminsavgifter utan finansieras helt via skolpengen, däremot kommer eleverna att få betala en del av resorna själva.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".