Miljöförvaltningen stoppar för mycket

Moderaterna anser att miljöchefen Högni Hansson motarbetar utvecklingen i Landskrona, bland annat genom att vilja stoppa ny villabebyggelse i Asmundtorp.

– Det är i allra högsta grad miljönämndens uppgift och miljöförvaltningens uppgift att värna naturintressena. Men vi tycker väl här att det har gått lite grann för långt och att kommunens utveckling stoppas på grund utav att allting ska stoppas i stort sett, eller mycket ska stoppas, säger Lars Göran Lindskog (m), vice ordförande i Landskronas byggnadsnämnd.

Den här irritationen som du uttrycker, är det något som delas av alla i moderata samlingspartiet?
– Det kan jag nog ganska klart uttrycka att så är fallet. Vid ett eventuellt maktskifte i kommunen i nästa val så kommer vi i varje fall att mycket noga granska vad det är vi ska göra med miljöförvaltningen framöver.

Landskronas miljöchef Högni Hansson tycker inte att man går emot utvecklingen i Landskrona:
– Det beror på vilken typ av utveckling som man vill ha. Men det är självklart så att vi har ingenting emot byggande, men varför man väljer alltid de sämsta platserna ur miljösynpunkt att bygga på har sin förklaring.

Vad är det för förklaring?
– Att man inte har någon planering, det är inget unikt för Landskrona utan det är så planeringssystemet i Sverige är uppbyggt idag. Det är exploatörerna som bestämmer.

Vid ett eventuellt miljöskifte i Landskrona kommer miljöförvaltningen att granskas noga. Hur ser du på det?
– Vi har granskats noga under flera år så att det är inget som förvånar mig och jag är inte säker på att han har alla med sig i den frågan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".