Fel av Malmö att stötta småföretagare

Malmö stad gjorde fel när man ville stötta olika småföretagare som förlorat på Bo 01-konkursen. Det är slutsatsen när den högsta rättsliga instansen, Regeringsrätten, på måndagen bestämt sig för att inte ta upp tvisten om Bo 01-konkursen.

Tvisten om Bo 01-pengarna har pågått sen konkursen för bomässan för fyra år sen. När mässbolaget gick i konkurs väntade runt 50 småföretagare på att få betalt från bolaget.

För en del av dem handlade det om stora pengar, medan andra inte hade mer än någon tusenlapp att kräva. För att undvika att de här småleverantörerna skulle förlora pengar bestämde sig kommunen för att avstå sina egna fordringar i konkursboet.

En malmöbo överklagade beslutet, och har nu fått rätt i samtliga rättsliga prövningar. Totalt handlade det om 13 miljoner kronor som kommunen ville avstå ifrån. Men nu blir det alltså inga pengar till småföretagarna.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".